KINDERKLEDING VRIJ VAN DIERENPROEVEN

Uit een onderzoek is gebleken dat de stoffen van kinderkleding die in massaproducties wordt vervaardigt ook eerst op dieren getest worden. Hiervoor worden de dieren dan eerst geheel kaal geschoren waarna ze bedekt worden met deze stoffen. Dit gaat natuurlijk veel te ver en ook al zijn we er ons van bewust dat alle ouders hun kinderen graag goed gekleed zien gaan en zeer zeker de tere kinderhuidjes niet beschadigt willen zien, zijn wij van mening dat dit ook op een andere manier vermijd kan worden. De oplossing hiervoor is dan kinderkleding aan te schaffen die vervaardigt wordt van 100% biologische stoffen zoals het merk Mim Pi of Name it. De kinderkleding van deze merken en vele anderen die je kunt vinden op amazingkids.nl worden vervaardigt van ademend biologisch katoen, zijde of linnen waardoor deze stoffen uiterst zacht en niet schadelijk zijn voor de gevoelige kinderhuid.

Voor deze stoffen worden geen dierenproeven gedaan en zijn tevens veilig te gebruiken omdat ze geen chemische kleurstoffen bevatten. De kinderkleding die gemaakt wordt van deze stoffen is krimpvrij en kleurvast en bovendien blijken ze langer mee te gaan dan de kinderkleding die in massa geproduceerd wordt. Vandaar dus dat we aan de hand van deze voordelen de ouders aanraden om gebruik te maken van dit soort merken van duurzame kinderkleding en hiermee een steentje bij te dragen aan een pijnloze dierenwereld.

Het is bewezen dat ademend katoen gezonder is om te dragen dan synthetisch katoen. Synthetische stoffen worden namelijk gemaakt van olie, kool of gas waar mensen en vooral kinderen huidklachten van kunnen krijgen en bovendien kankerverwekkend kunnen zijn. Daar komt dan ook nog eens bij dat er een enorme hoeveelheid energie voor nodig is om deze stoffen te maken waardoor het dus niet eens goed is voor het milieu. Natuurlijke of biologische stoffen daarentegen worden van Bamboe, Hennep, Katoen, linnen en soya gemaakt. Deze zijn zacht, luchtig en ademend waardoor de huid gezonder blijft en je bovendien minder gaat zweten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat kinderen en vooral baby´s een gezonde huid behouden en zich lekkerder voelen in natuurlijke stoffen. Voor dat je kinderkleding gaat kopen en opzoek gaat naar de laatste mode voor je kinderen bedenk dan eerst waar je de voorkeur aan geeft, de laatste mode-trend of de gezondheid van je kind? Wij gaan voor het laatste en proberen hiermee ook de dierenpreoven te bestrijden. Er worden jaarlijks mooie angoratruien voor kinderen en volwassenen gemaakt helaas komt de angora niet van schapenwol maar wordt van synthetische vezels gemaakt en getest op geschoren konijnen die hierdoor vreselijke huidletsels oplopen. Hier doen we dus niet aan mee en als jij net als wij pro dierenwereld bent denk je er natuurlijk wel een paar keer over na om zo´n trui voor je kind aan te schaffen. Nogmaals biologische kinderkleding zonder dierenproeven is het meest geschikt voor kinderen en pijnloos voor dieren.