We besparen te weinig energie voor mens en dier

Veel Nederlanders denken dat ze goed bezig zijn met het besparen van energie. Wassen in de avond uren, alle lampen uit in kamers waar niemand aanwezig is en diverse energiebesparende maatregelen worden in en om het huis getroffen. Vaak ben je hier wel weer een hoop geld aan kwijt, omdat je de spullen voor deze maatregelen wel moet kopen. Nederlanders besparen energie dan ook veel te weinig én op een verkeerde manier. Het draagt wel bij, maar er is een veel makkelijkere manier om geld én energie te besparen.

Maak een vergelijking

Het is waar dat je met energiebesparende maatregelen in en om je woning veel energie kunt besparen. Maar je kunt ook op energie besparen. Nederlanders besparen energie veel te weinig en bijna 90% van de huishoudens betaalt dan ook te veel voor het gas en stroom dat zij ontvangen in hun woning. Dit is simpel weg op te lossen door een vergelijking van de energiekosten te maken. Hiermee vergelijk je meer dan 20 energieleveranciers met elkaar op de verschillende tarieven, vastrechtkosten en voorwaarden van de contracten. Zo heb je een juist overzicht van alle kosten bij de energieleveranciers. Vergelijk daarna je huidige contract met de top 3 contracten in de vergelijking. Zijn de tarieven voordeliger en ben je minder kosten per jaar kwijt? Dan is het raadzaam om over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit kun je direct via de vergelijking doen. Je oude energieleverancier wordt voor je opgezegd en het contract bij de nieuwe energieleverancier wordt aangevraagd. Het enige wat jij hoeft te doen is uiteindelijk je meterstanden door te geven en de levering zal worden overgenomen door de nieuwe energieleverancier.

Slimme Nederlanders besparen energie en geld

Ben jij die slimme Nederlander die energie en geld bespaart via een vergelijking? Dan hou je zomaar €300,- per jaar meer over dan de je buurman die alleen energiebesparende maatregelen doorvoert in zijn woning. Dat is mooi meegenomen én binnen 10 minuten al voor je geregeld. Slimme Nederlanders besparen energie en geld daarom door middel van het maken van een vergelijking via Consumind. Prettig geregeld!